stres przed publicznością
Jak radzić sobie ze stresem? Medytacja, joga, sport. Mindfulness w praktyce.
- Inka
stres przed publicznością
Cześć wszystkim. Chciałam pogadać o stresie - nie jestem pewna czy potrafię mówić o nim na luzie... Problem mam taki, że bardzo stresuję się przed wystąpieniami przed dużą publicznością. To kłopotliwe, bo jestem... skrzypaczką. Ostatnio awansowałam w orkiestrze i mam zagrać większą partię sama. To dla mnie niesamowicie stresujące, aż niedobrze mi i kręci mi się w głowie na samą myśl. Co robić? Koncert za miesiąc!
- Hermenegilda62
Re: stres przed publicznością
Post autor: Hermenegilda62 »
Kurcze, faktycznie trudna sprawa... Ale podobno Adele też ma problemy z występowaniem na koncertach, także nie jesteś sama Warto popracować nad tym stresem z pomocą psychologa. Skoro muzyka to Twoja pasja, to koncerty nie mogą być dla Ciebie męką.
- Hermenegilda62
Bratowa chodziła do poradni Salomon, gdzieś na piotrkowskiej, bo ją tam podwoziłam kiedyś, ale dopytam jeszcze
- Hermenegilda62
Zgadza się, Poradnia Salomon, a na terapię chodziła do pani Gorzeli-Moszkowicz. Powodzenia na koncercie!
- davedangerous
Post autor: davedangerous »
Bardzo zaciekawił mnie ten wątek. Zdecydowanie będzie mi to przydatne.
Sprawy ludzkie toczą się kołem, które w swoim obrocie nie dopuszcza, żeby zawsze ci sami byli szczęśliwi.
- anguy
Jak dla mnie to naprawdę bardzo fajną stronką jest ta: http://soundcore.pl/lekcje-spiewu-zielona-gora. Osobiście mam zamiar nauczyć się śpiewać i znajomy z Zielonej Góry polecił mi tą firmę, gdzie chodzi na nauki śpiewu. Jak na razie jest mega zadowolony. Mam nadzieję, że i mi się uda . Pozdrawiam was.
- hollie.goyette
Post autor: hollie.goyette »
Nad takim stresem trzeba pracować, wystąpienia publiczne zawsze potrafią zestresować.
- bajka
Zastanawiam się czy dużo jest osób, które w ogóle się nie stresują przed występem. Jest też takie zdanie, że stres może być w pewnym stopniu mobilizujący. Mój brat gra na przykład na gitarze, od jakiegoś czasu w zespole z kolegami. Póki co ich występy są bardzo kameralne, ale wszystko przed nimi. Zawsze też trzeba zadbać o jakość brzmienia. Na https://rocktone.pl/c/2/przester-efekty-podlogowe.html są już takie profesjonalne efekty jak przestery.
- fritschkeira
Post autor: fritschkeira »
Warto skorzystać z porady osób, które mają doświadczenie w tego typu wystąpieniach.
Post autor: Pimkó »
Robicie zakupy online? Wiem, że tutaj liceumxxms.edu.pl można znaleźć świetne akcesoria dla uczniów.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Polska
- ↳ Europa
- ↳ Wasz sposób na relax
- ↳ Warsztaty / szkolenia
- ↳ Muzyka relaksacyjna - co polecacie?
- ↳ O stresie na luzie
- ↳ Ciekawe strony
- ↳ Meble wypoczynkowe
- ↳ Spokojne miejsca na wypoczynek
- ↳ Herbatki, ziółka